Recruitment Specialist for qualified professionalsFinance | Audit | GRC

Business Controller

Business Controller
Location Bilthoven
Experience WO+RC
Salary €90-95K
Branche Farmacie

Bilthoven Biologicals is op zoek naar een ervaren Business Controller voor de afdeling Finance.

Bilthoven Biologicals is een internationaal biofarmaceutisch productiebedrijf. Met circa 500 collega's werken we samen aan de productie van vaccins, zoals polio-, difterie-tetanus-polio (DTP) en BCG. BBio levert vaccins aan onder andere de World Health Organization (WHO) en UNICEF en helpt zo mee aan het wereldwijde programma om polio de wereld uit te helpen. BBio maakt deel uit van de Poonawalla Group, eigenaar van het Serum Institute of India, de grootste vaccinproducent ter wereld. Daarnaast investeert BBio in modernisering en uitbreiding van onze productiecapaciteit.

Over de afdeling

De afdeling Finance is verantwoordelijk voor de verwerking en registratie van de financiële stromen en zorgt ervoor dat het management continu inzicht heeft in de financiële positie van alle Nederlandse ondernemingen binnen de Poonawalla Group in Nederland. De afdeling bestaat uit (Senior) Administrators, Business Controllers, Financial Controllers, een Manager Finance en een Tax Manager.

Wat ga je doen?

Je bewaakt de financiële bedrijfsvoering van de organisatie en adviseert en ondersteunt het management van de toegewezen business units (BU). Je bent verantwoordelijk voor het juiste verloop van interne financieel administratieve processen en het beheren van het kostprijsmodel. Je gebruikt financiële data om bedrijfsprocessen te optimaliseren. Hierbij daag je de managers ook uit om kritisch naar hun processen te kijken.

Verder adviseer je over financiële scenario’s en werkt deze uit. Dit doe je ook met businessmodellen ten behoeve van managementbesluiten. Je bent ook verantwoordelijk voor het opstellen, analyseren en beheren van diverse financiële rapportages. In deze functie werk je nauw samen met de Financial Controller.

Wat neem je mee?

We bouwen graag voort op jouw ervaring! Daarnaast neem je mee:

  • een HBO+ opleiding op het gebied van financieel management, bedrijfskunde of bedrijfseconomie;
  • circa 7 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie;
  • kennis van en ervaring in zowel cost control als financial control;
  • uitgebreide kennis van Excel en bij voorkeur ook kennis van SAP;
  • kennis van financieel-economische regelgeving (IFRS / Dutch GAAP)
     

Verder passen onze kernwaarden goed bij jouw persoonlijkheid: eigenaarschap, opleveren, samenwerken, wendbaarheid en positiviteit. Je hebt een sterk analytisch vermogen, kunt goed prioriteiten stellen en bent zowel klant- als kwaliteitgericht. Collega's nemen jouw adviezen makkelijk aan, omdat je prettig en helder bent in je communicatie en omdat ze kunnen varen op jouw deskundigheid.

Please be aware that this vacancy has recently been filled. For similar positions, please contact Tewes Financial Recruitment +31(0)20 6794119. We are happy to help you.