Recruitment Specialist for qualified professionalsFinance | Audit | GRC

Business Controller €65-80K+benefits

Business Controller €65-80K+benefits
Location Veenendaal
Experience Bachelor/Master
Salary competitive
Branche Services

Voor Profile, specialist in banden en auto onderhoud voor alle soorten voertuigen, zoeken wij een Business Controller. Het betreft een nieuwe rol binnen de organisatie. Het verhaal achter de data, het inzichtelijk maken van beslissingen, het voordragen van business oppportunities, het adviseren van de business zijn zaken die van belang zijn voor deze nieuwe rol van Business Controller.

Doel van de functie

Het verzorgen van de volledige, juiste en tijdige informatievoorziening  en (pro-actieve) analyses aan de directie en managementteam of andere stakeholders van Profile International N.V. en de hieraan gelieerde ondernemingen. Op basis van de rapportages, inzichten en adviezen dienen de directie en managers of andere stakeholders in staat te zijn de juiste operationele-, financiële en strategische beslissingen te nemen. Ook het bouwen van (business) simulatiemodellen behoort van de opdracht. Als er even minder werk te doen, dan zal de Business Controller ook bijspringen bij de Financial Control werkzaamheden.
 

Plaats in de organisatie

Als controller rapporteer je functioneel aan de managers Finance, Control & BI en in de lijn aan de Director Operations/Statutaire directie van Profile International N.V. (bovendien werkt de Business Controller nauw samen met de andere afdelingen binnen Profile International, Profile Belux N.V. en Profile Euroservice N.V.

Enkele verantwoordelijkheden

De Controller is medeverantwoordelijk voor het planning- en control proces van onze organisatie, waaronder het budget- en forecastproces, de maandafsluiting, jaarafsluiting en auditwerkzaamheden. Kern van de werkzaamheden vormt het proactief verzamelen, ordenen, analyseren en rapporteren van financiële en niet-financiële informatie ten behoeve van het (bij)sturen van de organisatie door de directie en het management. Deze zelfstandige rol kent naast de adviesfunctie, ook controlerende, signalerende, coördinerende en uitvoerende aspecten.

Taken

 • Je bent medeverantwoordelijk voor het opstellen van periodieke financiële rapportages. Hieronder wordt verstaan o.a. de weekrapportage, de maandrapportage, de jaarafsluiting, businesscases en de klantrapportages.
 • Je bent medeverantwoordelijk voor het opstellen van ad-hoc business rapportages (bijvoorbeeld bonusafrekeningen en andere specifieke sales rapportages eigen aan de organisatie)
 • Je bouwt mee aan simulatiemodellen die beleidsbeslissingen ondersteunen.
 • Je verzorgt mede de jaarlijkse budgettering en per kwartaaleinde een bijgestelde jaarverwachting (YEE) met de operationeel eindverantwoordelijken.
 • Je signaleert naderende budgetoverschrijdingen en informeert en adviseert de betrokken budget verantwoordelijken hierover.
 • Je hebt een kritische kijk op het bedrijf, de bedrijfsprocessen en stelt verbeteringsvoorstellen voor.
 • Je bent verantwoordelijk voor het realiseren van projecten

Competenties

Adviseren zit je in het bloed en doe je gevraagd maar ook ongevraagd. Je hebt een scherp kritisch analytisch vermogen en weet snel verbanden te leggen. Indien nodig duik je de details in maar je verliest nooit het totaaloverzicht doordat je in staat bent data om te zetten naar informatie. Daarnaast heb je een natuurlijke drive om processen en rapportages verder te optimaliseren. Daarom maak jij het verschil en versterk je de business in de te maken keuzes. Je staat achter je werk en hebt kwaliteit en betrouwbaarheid van cijfers hoog in het vaandel staan.

Verder zijn de volgende kenmerken van belang:

 • Je hebt enige jaren ervaring als business en/of financial controller
 • Je hebt een afgeronde opleiding op HBO(+)of WO-niveau.
 • Je hebt kennis van BI concepten en een doorgedreven kennis van excel. Kennis van Power BI is een pre. Je kan zelfstandig modellen bedenken en bouwen.
 • Je bent aantoonbaar bedreven in het maken van kwalitatief goede rapportages en analyses.
 • Je bent resultaat gericht en spant je actief in om concrete resultaten en/of doelstellingen op tijd te halen.
 • Je werkt nauwkeurig en accuraat, scherp in details. Maar je bent ook in staat het geheel te overzien en verbanden te leggen en je kan je conclusies ook helder verwoorden.
 • Je bent gestructureerd, flexibel en je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden (mondeling, schriftelijk).
 • Je bent ondernemend en durft stelling en/of besluiten te nemen op basis van gefundeerde informatie en hebt een “rug recht” mentaliteit.
 • Je werkt zelfstandig maar kan ook goed in een team functioneren.

Please be aware that this vacancy has recently been filled. For similar positions, please contact Tewes Financial Recruitment +31(0)20 6794119. We are happy to help you.