Recruitment Specialist for qualified professionalsFinance | Audit | GRC

Financial Controller

Financial Controller
Location Hoorn
Experience HBO-/WO-opleiding
Salary competitive
Branche Real Estate

Intermaris is met 17.000 woningen in Hoorn, Purmerend en Waterland een van de grotere woningcorporaties in de regio. Met circa 150 collega’s werken ze aan een fijn thuis voor alle bewoners. Voor Intermaris zoeken wij ter uitbreiding van het team een Financial Controller.

Ben jij werkzaam binnen de accountancy of in de functie van financial controller/reporting medewerker en heb je affiniteit met vastgoed, dan zijn wij zeer geïnteresseerd om met jou in contact te komen voor de functie van Financial Controller.

Deze rol biedt een veelzijdigheid aan taken en verantwoordelijkheden. Als Financial Controller ben je initieel mede verantwoordelijk voor de juiste, volledige en tijdige opstelling van de interne en externe financiële verantwoordingen. Daarnaast fungeert bij financiële vraagstukken als vraagbaak en opleidingscentrum voor de rest van de organisatie. Je bent financieel aanspreekpunt voor externe partijen en rapporteert aan de Teamleider Reporting & Accounting.

Enkele belangrijke onderdelen van het takenpakket van de Financial Controller:

  • Realiseren van de financiële kwartaalrapportages, het jaarverslag en de jaarrekening
  • Beschikbaar stellen van alle brondata aan de taxateur en de uitkomsten van de taxaties mede beoordelen en verwerken in de financiële administratie
  • Verzorgen van de aangifte VPB, verhuurderheffing en overige fiscale aangiften en verantwoordingen
  • Realiseren van periodieke liquiditeitsprognoses, uitvoeren van de operationele treasury activiteiten zoals financieringstransacties en liquiditeitenbeheer
  • Monitoren en bewaken van de datakwaliteit in het primaire systeem en in het datawarehouse
  • Beschrijven, bewaken en controles uitvoeren op de administratieve organisatie
  • Diverse ad hoc projecten

Profiel:

De positie biedt veel contactmomenten met diverse belanghebbende (interne en externe partijen) waarmee je direct samenwerkt. Hiervoor is het van belang dat je zelfstandig kan werken maar zeker ook in teamverband. Tevens beschik je over capaciteiten om problemen op een efficiënte en effectieve wijze oplossen.

  • Afgeronde HBO/WO opleiding in accountancy/bedrijfseconomie
  • Accountancy achtergrond of enkele jaren werkervaring als reporting medewerker
  • Relatiebouwer, proactief, scherp en hands on met flexibele instelling

Arbeidsvoorwaarden:

Wij zoeken een Financial Controller voor een 32 of 36 (4x9) urige werkweek. De functie is ingeschaald in functieschaal J van de CAO Woondiensten: € 3.482 – € 4.971 bruto per maand op basis van 36 uur per week. Intermaris biedt interessante secundaire arbeidsvoorwaarden en goede ontwikkelmogelijkheden. Een preemployment screening maakt deel uit van de selectieprocedure en een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. 

Please be aware that this vacancy has recently been filled. For similar positions, please contact Tewes Financial Recruitment +31(0)20 6794119. We are happy to help you.