Recruitment Specialist for qualified professionalsFinance | Audit | GRC

Internal Control Specialist

Internal Control Specialist
Location Den Haag
Experience RA, RE, CISA, IC
Salary €45-55K (obv 36 uur)
Branche Bank

BNG Bank is de bank van en voor overheden en instellingen voor het maatschappelijk belang, waarbij overwegend overheden en instellingen op het gebied van volkshuisvesting, gezondheidszorg, onderwijs en openbaar nut worden bediend. De financiële diensten omvatten kredietverlening, advies, betalingsverkeer, elektronisch bankieren en vermogensbeheer en gebiedsontwikkeling. Tevens participeert de Bank in publiek-private samenwerkingen.

Voor BNG Bank zijn wij, op basis van exclusiviteit, op zoek naar een IT Internal Control Specialist. Hiervoor zoeken wij kandidaten met werkervaring als Auditor of vanuit een soortgelijke rol als Internal Control Specialist gericht. Aangezien veel van de controls zich op IT richten is het van belang dat kandidaten affiniteit met IT hebben.

De vacature is ontstaan doordat de huidige IT Internal Control Specialist een vervolgstap gaat maken binnen de organisatie naar een business positie. De positie als Internal Control Specialist heeft een horizon van enkele jaren, waarna het de bedoeling is om je verder binnen de organisatie te ontwikkelen. Vanuit de rol als Internal Control Specialist ontwikkel je een brede ervaring op het gebied van IT, Treasury en Kredietverlening. 

Doelstelling afdeling Internal Control:

Het leveren van bevindingen en oplossingen voor de betrouwbaarheid en beheersbaarheid van de bedrijfsprocessen in de bank. De Interne Controle Groep bestaat uit een coördinator en een 4-tal medewerk(st)ers die op een professionele manier met elkaar samenwerken.

Belangrijkste taken en verantwoordelijkheden:

  • Het vertalen van de planning naar dagelijkse werkzaamheden, opdat voortgang en kwaliteit in de ICT controle werkzaamheden wordt gerealiseerd;
  • Het opzetten en leveren van voorstellen voor de verbetering van ICT controleprogramma's;
  • Het toetsen van de werking van de ICT beheersmaatregelen van de complexe AO en het hiertoe leveren van bevindingen en deze te rapporteren aan de directeuren;
  • Het afleggen van verantwoording opdat inzicht in de betrouwbaarheid en beheersbaarheid van de bedrijfsprocessen wordt geleverd;
  • Het leveren van bevindingen en oplossingen over bedrijfsprocessen en ICT systemen.

Profiel:

  • HBO/WO opleiding
  • Kennis van bedrijfsprocessen en ICT systemen
  • Affiniteit met bancaire processen

Please be aware that this vacancy has recently been filled. For similar positions, please contact Tewes Financial Recruitment +31(0)20 6794119. We are happy to help you.