Recruitment Specialist for qualified professionalsFinance | Audit | GRC

Senior Internal Auditor

Senior Internal Auditor
Location Den Haag
Experience RA/RO/RE,
Salary €70-80K+secundaire vwd
Branche FS/Pensioen

Voor MN Services zijn wij exclusief op zoek naar ondernemende Senior Internal Auditors, affiniteit met Pensioen en Verzekeringen. Werkzaam in accountancy/internal audit of een risk afdeling, dan komen wij graag in contact met jou.

Senior Operational Auditor

Je kan tegenwoordig geen krant openslaan of er wordt geschreven over het pensioenstelsel, de risico’s, de beheersing. En bovenal: de verandering, met allerlei uitdagingen voor de sector. Met een beheerd vermogen van meer dan € 120 miljard en bijna 2 miljoen mensen in de boeken, is MN een grote partij in dit stelsel en willen wij hierin een leidende rol vervullen. Dit stelt eisen aan de interne organisatie en om onze ambitie werkelijkheid te maken, is het belangrijk dat Internal Audit steeds een actueel en scherp beeld geeft van de interne beheersing van zowel de bestaande organisatie als de lopende vernieuwingsprocessen.

Wat je als Senior Auditor wilt bereiken?  

Vanuit je inhoudelijke kennis en ervaring ben je in staat om processen, systemen en mensen te doorgronden, tekortkomingen gestructureerd in beeld te brengen, de oorzaken te benoemen en bruikbare adviezen te geven om deze weg te nemen. Je drive is dan ook niet alleen om vaktechnisch goede audits uit te voeren, maar je wilt bereiken dat je audits er werkelijk toe doen. Dus wil je veel meer zijn dan alleen een vaktechnisch gedegen auditor: vanuit je enthousiasme en communicatieve vaardigheden, weet je draagvlak te creëren en energie op te wekken. Zo wil je bijdragen aan je eigen ontwikkeling, de ontwikkeling van de afdeling en de ontwikkeling van MN.

Hoe je dat je als Senior Auditor bereikt? Door het uitvoeren van een breed scala aan audits binnen de business units (Pensioenen, Verzekeren en Vermogensbeheer) en op corporate niveau. Internal Audit MN voert geen financial audits uit, maar dekt verder alle auditbehoeften af. Gegeven de schaal van MN en de behoeften van stakeholders, heb je daarbinnen ook het vermogen en de bereidheid om waar nodig de diepte in te gaan in je onderzoeken, om gericht vast te stellen of de interne beheersing gewaarborgd is en de uitvoering rechtmatig en conform klantverwachtingen verloopt.

Bevindingen presenteer je in klare taal aan relevante in- en externe stakeholders. Hoewel RvB en RvC primaire afnemers zijn, trek je ook graag, vaak en intensief op met de business zelf.  

Als Senior Auditor ben je aanspreekpunt van management, collega professionals in de staven (o.a. de tweedelijnsfuncties Risk Management & Compliance) en op onderdelen voor de externe accountant en uiteenlopende toezichthouders.

Dit zijn jouw kerntaken:

  • (Mede)ontwikkelen van de audit approach en ons meerjarige auditplan
  • Uitvoeren van organisatiebrede audits, zowel m.b.t. ‘harde’ als ‘softe’ thema’s
  • Accountmanagement met (top)management op gebied van Pensioen & Verzekeren
  • Verzorgen rapportages en adviseren van relevante in- en externe stakeholders
  • Initiëren, aanjagen en monitoren van verbeteracties

Wat je als Senior Auditor in huis moet hebben?

Je bent een enthousiaste, ervaren en vooruitstrevende auditor met het talent om complexe inzichten te vertalen in bruikbare adviezen en deze op alle organisatieniveaus over te dragen. Vanuit eerdere functies heb je een stevige inhoudelijke basis van het vakgebied en processen bij een financiële instelling, bij voorkeur bij een (pensioen)verzekeraar, uitvoerder en/of vermogensbeheerder. Hoewel je zelfstandig en besluitvaardig opereert, kun je jezelf uitstekend in de business verplaatsen, ben je een bedreven stakeholdermanager en weet je hoe je commitment voor jouw visie kunt creëren.

Essentieel zijn:

  • Een WO achtergrond (RA/RE/RO of gelijkwaardig)
  • Relevante auditing ervaring (financial, operational en/of IT audits)
  • Een achtergrond bij (een) financial(s) en ervaring in met name pensioen- en verzekeringsprocessen vormen een pre.
  • Actuele en diepgaande kennis van audit methoden
  • Adviesvaardig, toegankelijk, energiek en communicatief ijzersterk

Jouw team binnen MN?

De afdeling Internal Audit staat sterk op de kaart binnen MN en alle interne en externe stakeholders hechten veel waarde aan de producten van de afdeling. Dus: absoluut geen auditafdeling “voor de vorm”, maar een hecht team van 8 professionals dat een grote toegevoegde waarde levert aan het succes van MN. Binnen het team bestaat een mix van generalisten en specialisten, accent van de te werven senior auditor ligt op het afdekken van het account Pensioen en Verzekeringen. 

MN Services

MN heeft ruim 1.000 medewerkers en faciliteert aansprekende organisaties op het gebied van pensioen- en verzekeringsuitvoering, bestuursondersteuning en vermogensbeheer. MN stelt zich op als een partner van haar opdrachtgevers. MN is een bedrijf in beweging. Dat brengt uiteraard uitdagingen met zich mee. Heb jij de drive en ambitie om met ons mee te groeien?

Kiezen voor MN betekent kiezen voor inhoudelijke betrokkenheid, voor de vrijheid om jezelf te ontwikkelen en voor een dynamische werkomgeving. Prima arbeidsvoorwaarden – inclusief royale opleidingsmogelijkheden, sportfaciliteiten en collega’s met een passie voor onze diensten – zijn een integraal onderdeel van ons aanbod. Omdat wij ondernemerschap stimuleren, heb je prima kansen om je professionele horizon te verbreden. Bovendien streven wij naar een optimale work/life balance van al onze medewerkers.

Please be aware that this vacancy has recently been filled. For similar positions, please contact Tewes Financial Recruitment +31(0)20 6794119. We are happy to help you.