Recruitment Specialist for qualified professionalsFinance | Audit | GRC

Senior Internal Auditor

Senior Internal Auditor
Location Rijswijk
Experience RA/RE/RO/CIA
Salary €60-90K+benefits
Branche Marketing/Tech

Senior Internal Auditor | Nederlandse Loterij

Het Audit team van de Nederlandse Loterij team bestaat uit 7 collega’s waaronder twee (Senior) Auditors, drie Risk Officers, een Security Officer en de Manager Internal Audit | Risk | Security. De afdeling richten zich op alle belangrijke processen binnen Nederlandse Loterij en de diverse labels op de kwaliteit van de risicobeheersing. Het team werkt op een informele en prettige manier samen met korte lijnen naar de Directie. De audits zijn breed te noemen met diverse actuele topics. 

Werkzaamheden

  • het voorbereiden, plannen en uitvoeren van interne audits (bij NLO en haar leveranciers)
  • bespreken van de bevindingen vanuit de audits met de directie en/of stakeholders
  • monitoren van de opvolging van de door jou opgestelde aanbevelingen
  • het vaststellen en analyseren van risico’s en knelpunten
  • het leveren van een bijdrage aan de ontwikkeling van het auditbeleid en -analyses en opstellen van rapportages

Organisatie

Werken bij Nederlandse Loterij betekent werken in een dynamische professionele marketing/tech organisatie. Om in de competitieve kansspelmarkt succesvol te blijven, wordt er continu gebouwd aan een wendbare en weerbare organisatie. Dat doen ze met medewerkers die uitgedaagd en ondersteund worden om het maximale uit hun talenten te halen. De bekende labels zijn oa: Staatsloterij, Lotto, EuroJackpot, Lucky Day, TOTO, Krasloten en Miljoenenspel.

Je komt te werken bij een maatschappelijk betrokken organisatie, waarbij de opbrengsten afgedragen worden aan de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën, aan de sport via NOC*NSF en aan achttien goede doelen. De organisatie biedt vrijheid en zelfstandigheid in een stimulerende werkomgeving met veel opleidingsmogelijkheden en ontwikkelingskansen. Er heerst een collegiale werksfeer en er zijn uitstekende arbeidsvoorwaarden. 

Profiel

  • afgeronde WO opleiding, aangevuld met eventueel een specialisatie in auditing (CIA/CISA/RE/RO/RA)
  • kennis van de gedrag- en beroepsregels van auditing
  • kennis van ISO27001
  • affiniteit met IT-auditing

Verder bezit je een sterk analytisch vermogen en uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden. Ook ben je resultaatgericht, vasthoudend en stelt prioriteiten vast. Om succesvol te zijn werk je projectmatig en je weet je staande te houden in complexe afstem-, advies- en overlegsituaties. Bovendien ben je in staat scherp en onafhankelijk onderzoek te doen, je onderbouwt je oordeel gedegen en je laat je niet uit het veld slaan door een stevige discussie.

Salarisvoorwaarden

  • €60.000 - €85.000+1 mnd bonus+30 dagen vakantie+benefits

Vertel eens over de interne auditfunctie (IAF) van Nederlandse Loterij

“De IAF van Nederlandse Loterij is een onderdeel van de afdeling Audit & Risk. De afdeling Audit & Risk bestaat uit twee auditors, twee risk officers en een afdelingshoofd. Ik streef naar diversiteit in achtergrond bij de medewerkers. Zo hebben we een medewerker met een IT-auditachtergrond, een medewerker met een financial auditachtergrond en een medewerker met een achtergrond als controller. Hierdoor zijn we complementair aan elkaar. De risk officers adviseren, faciliteren en ondersteunen de business met het beheersten van bestaande en nieuwe risico’s. De IAF heeft tien jaar geleden al het IIA Kwaliteitscertificaat ontvangen. Dit was toen nog de IAF van Nederlandse Staatsloterij, voor de fusie met De Lotto (2016). Begin 2020 heeft de IAF het kwaliteitscertificaat opnieuw ontvangen, ditmaal als IAF van Nederlandse Loterij.”

Welk type onderzoeken voert de IAF uit?

“We voeren vooral operational/proces audits uit. In deze audits is IT altijd een onderdeel van de scope en sluiten we aan bij de ontwikkelingen die relevant zijn voor Nederlandse Loterij. We zien steeds meer een verschuiving naar online. Dit neemt waarschijnlijk verder toe met de invoering van de nieuwe Wet kansspelen op afstand, die het mogelijk maakt een vergunning te krijgen voor het aanbieden van online kansspelen. Hierdoor krijgen overigens ook buitenlandse aanbieders de kans om toe te treden tot de Nederlandse markt. Naast de reguliere audits met als scope de primaire processen, zoals deelname, trekking en prijsuitbetaling, kijken we ook naar zaken als governance, incidentenafhandeling en responsible gaming. Ook voeren we quality assurancewerkzaamheden uit bij een aantal projecten.
Waar het werk van de auditors, op basis van het auditjaarplan, redelijk gestructureerd verloopt, hebben de risk officers wat meer te maken met ad-hocwerkzaamheden. We proberen dat zo te sturen, onder andere door middel van een Kanbanbord (agile manier van werken), dat de werkzaamheden worden geprioriteerd en vervolgens zo goed mogelijk over het hele team verdeeld worden. Ik vind het belangrijk dat we als één team opereren en zo het werk van elkaar kunnen opvangen. Uiteraard voeren wij audits die de riskfunctie raken niet zelf uit, daar huren we een onafhankelijke partij voor in.
Daarnaast huren wij ook derden in als het om specifieke kennis gaat. Dit heeft vaak betrekking op kennis die we nodig hebben bij grote projecten en programma’s. Hiervoor maken we vooral gebruik van de diensten van de Big Four, ook bijvoorbeeld met betrekking tot onze jaarlijkse rapportage aan onze toezichthouder (de Kansspelautoriteit).”

If you are interested in this vacancy, please contact Mark Tewes via phonenumber 020 - 679 4119. You can also send an email to info@tewes.nl