Recruitment Specialist for qualified professionalsFinance | Audit | GRC

(Senior) Internal Auditor

Location Amersfoort
Experience RA/RE/RO
Salary Competitive
Branche IT

Over EDSN 

Energie Data Services Nederland (EDSN) is een groeiend bedrijf dat snel stappen zet in de professionalisering van haar organisatie. Van startup naar scale up. EDSN ontwikkelt voor alle regionale en landelijke netbeheerders een betrouwbare en innovatieve ICT-infrastructuur. We specialiseren ons in het verzamelen en bereikbaar maken van gebruiksdata, die andere marktpartijen weer kunnen gebruiken voor het ontwikkelen van nieuwe diensten. Met die datadiensten geven we de energietransitie en daarmee ook de verduurzaming van Nederland ruim baan.  

Als auditor bij EDSN heb je een breed en afwisselend takenpakket. Met deze derdelijns functie wordt er verder gebouwd op de basis die er al is. Naast het uitvoeren van operationele & IT- audits speel je dus ook een belangrijke rol in het verder professionaliseren van de Internal Audit bij EDSN. 

Hierbij sluit je nauw aan op de werkzaamheden vanuit Risk en draagt hiermee bij aan een effectieve en risico gebaseerde auditkalender. Je leert op verschillende niveaus alle facetten van het bedrijf en de energieketen kennen inclusief de processen en stakeholders. Daarnaast zorg je te allen tijde dat je aangelijnd blijft met wat er speelt in de operatie. 

Dit ga je doen   

  • Uitvoeren van operationele audits op het gebied van onder andere Finance, HR, Inkoop & Security. 
  • Uitvoeren van IT-audits op de systemen en gerelateerde processen met focus op IT general controls en applicatiecontroles. 
  • Afstemmen uitkomsten en aanbevelingen met het management met als het doel de kwaliteit van bedrijfsprocessen binnen de organisatie naar een hoger niveau te tillen. 
  • Je zoekt actief gesprekspartners op, verifieert en stelt de juiste kritische vragen. 
  • Vormgeven aan de inhoud van het internal audit beleid en kijkt met frisse blik hoe de audit functie de operatie verder kan brengen. 
  • Je stimuleert eigenaarschap, verantwoording afleggen, transparantie en continue verbeteren binnen EDSN.

Een Agile werkomgeving

Als Senior Auditor geef jij gevraagd en ongevraagd advies. Je stemt je uitkomsten en aanbevelingen af met het management en tilt graag de kwaliteit van de bedrijfsprocessen binnen de organisatie naar een hoger niveau. Je hecht veel waarde aan het leveren van een hoge kwaliteit van je werk en hebt een professioneel kritische houding. Je bent enthousiast en kunt goed samenwerken met anderen. Toch is het voor jou geen probleem om zaken proactief en zelfstandig op je te nemen. Ook beschik je over overtuigingskracht en goede sociale vaardigheden. Daarnaast werk je zorgvuldig en integer.   

Dit neem verder je mee  

  • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring als Auditor, bijvoorbeeld bij een accountantsorganisatie of in het bedrijfsleven
  • Ervaring met het uitvoeren van IT audits
  • Je beschikt over de RE of aanverwante titel of bent bijna met je opleiding hiertoe klaar
  • Samenwerkingsgericht, maakt makkelijk verbinding, durft het gesprek aan te gaan en kan mensen meekrijgen

If you are interested in this vacancy, please contact Mark Tewes via phonenumber 020 - 679 4119. You can also send an email to info@tewes.nl