Recruitment Specialist for qualified professionalsFinance | Audit | GRC

Senior IT Internal Auditor

Senior IT Internal Auditor
Location Den Haag
Experience RE
Salary €80-100K+benefits
Branche Bank

Ben jij werkzaam binnen een financiële instelling of Big4 accountancykantoor als ervaren IT Auditor en klaar om het IAD team van BNG Bank te versterken?

 
Voor BNG Bank zijn wij op zoek naar een ‘stevige’ Senior IT Internal Auditor direct rapporterend aan Head of Internal Audit.
 
BNG Bank is de bank van en voor overheden en instellingen voor het maatschappelijk belang, waarbij overwegend overheden en instellingen op het gebied van volkshuisvesting, gezondheidszorg, onderwijs en openbaar nut worden bediend. De financiële diensten omvatten kredietverlening, advies, betalingsverkeer, elektronisch bankieren en vermogensbeheer en gebiedsontwikkeling. Tevens participeert de Bank in publiek-private samenwerkingen.
 
De afdeling Audit helpt de opdrachtgever haar doelstellingen te verwezenlijken door op basis van strategisch risico management te focussen op de belangrijkste kansen, risico's en controlemaatregelen binnen de organisatie.
 
De afdeling bestaat uit 6 enthousiaste professionals, die verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van breed georiënteerde audits, waarbij in hoge mate zelfstandig wordt gewerkt binnen een team. Primair voert de IAD IT & Operational audits uit waarin een objectief en onafhankelijk oordeel wordt gegeven over:
  • kwaliteit en effectiviteit van het functioneren van de governance, het risicobeheer en de risicobeheers- en controlesystemen in processen en (geautomatiseerde) systemen (opzet, bestaan en werking beheersmaatregelen);
  • compliance met relevante wet- en regelgeving.
 
Daarnaast geeft de afdeling gevraagd en ongevraagd advies m.b.t. externe en interne ontwikkelingen. Ook worden audits op verzoek van de Raad van Bestuur uitgevoerd.

Voornaamste functie-eisen

  • Afgeronde relevante opleiding op academisch niveau;
  • Afgeronde postdoctorale opleiding als IT auditor; (RE)
  • Ruime ervaring in het uitvoeren van complexe IT audits;
  • Kennis van (en bij voorkeur ervaring binnen) de financiële sector;
  • Een deskundige, resultaatgerichte teamplayer die flexibel is en overtuigingskracht bezit;
  • Het vermogen om op alle niveaus binnen de Bank en met bijvoorbeeld toezichthoudende instellingen te communiceren;
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in Nederlands en Engels.
 
De positie geeft de mogelijkheid om alle processen van BNG Bank te ontdekken en na enkele jaren verder binnen de organisatie door te groeien.
 
 

Please be aware that this vacancy has recently been filled. For similar positions, please contact Tewes Financial Recruitment +31(0)20 6794119. We are happy to help you.