Recruitment Specialist for qualified professionalsFinance | Audit | GRC

Senior Operational Auditor

Location Amsterdam
Experience RO
Salary €65K-83K obv 36 uur
Branche FS

Kiezen voor de Internal Audit afdeling van de AFM, betekent dat je het fijn vindt om aan maatwerk audits te werken. Heb jij een organisatorische blik en ervaring met operational audits dan is dit misschien wel een van de meest interessante internal audit afdeling van Nederland!

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten. De organisatie is gedragstoezichthouder van de gehele financiële marktsector: sparen, beleggen, verzekeren en lenen. Iedere collega is gedreven om een substantiële bijdrage te leveren aan het verbeteren van de financiële sector. De AFM signaleert elk jaar de belangrijkste trends en bijbehorende risico’s die de financiële markten gaan beïnvloeden, om daarna haar toezichtagenda verder te kunnen ontwikkelen

Enkele taken en verantwoordelijkheden:

Als (senior) interne auditor bij de AFM ben je verantwoordelijk voor het toetsen van besturende en operationele processen binnen de organisatie. Er wordt een jaarlijkse planning gemaakt voor deze audits, op basis van een uitgebreide risico-analyse en in uitvoerig overleg met het bestuur en de Auditcommissie. Daarnaast kunnen er gedurende het jaar auditverzoeken binnenkomen vanuit het bestuur of andere afdelingen binnen de AFM. Je streeft naar interne verbetering en gaat mensgericht te werk, zodat je echt van toegevoegde waarde bent voor de organisatie.

Je werkt gemiddeld aan vier of vijf audits per jaar - meestal met één andere auditor - die gemiddeld drie maanden duren. Na vooronderzoek te hebben verricht, stel je een concreet plan van aanpak op. Zodra je akkoord hebt van de opdrachtgever, kan het veldwerk beginnen. Dit is vaak een combinatie van interviews, workshops, observaties, dossiersonderzoek en data-analyse. Je gaat op basis van triangulatie te werk, waarna je een conceptrapporage en uiteindelijk een definitieve rapportage met aanbevelingen kunt opstellen. Daarna volgt een evaluatiemoment en blijf je in de gaten houden of de aanbevelingen worden doorgevoerd door de desbetreffende afdeling.

Je werkt bij de afdeling Interne Auditdienst, die bestaat uit twee collega-auditors en een leidinggevende: het Hoofd IAD. Jullie rapporteren audituitkomsten aan de Auditcommissie, het bestuur van de AFM en natuurlijk de audittee. Ook werk je samen met afdelingen zoals Compliance, Integriteit & Risicomanagement, Quality Assurance en Planning, Control & Financiën.

Profiel:

 • Afgeronde wo-opleiding, met sterke voorkeur voor een postdoctorale RO- of CIA-opleiding
 • Minimaal 4 jaar ervaring met interne auditing
 • Organisatiekundige kennis en ervaring met resultaatgerichte besturing en beheersing (COSO)
 • Analytisch en conceptueel zeer sterk
 • Uitstekende beheersing Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift
 • Resultaatgericht, onderzoekend, kritisch en onafhankelijk

Salaris:

 • €3.600 - €5.900 bruto p/m (afhankelijk van kennis en ervaring)
 • 36-urige werkweek (4x9 uur)
 • 13e maand, 8,59% vakantietoeslag, bruto maandelijkse vergoeding van 5,6%
 • 199,5 vakantie-uren per jaar (bovenop je standaard wekelijkse roostervrije dag)
 • Bijdrage voor een abonnement bij een sportschool (aangesloten bij Bedrijfsfitness Nederland)
 • De AFM heeft het “World-class Workplace!”-keurmerk: dit geeft aan dat medewerkers graag bij de AFM werken

Please be aware that this vacancy has recently been filled. For similar positions, please contact Tewes Financial Recruitment +31(0)20 6794119. We are happy to help you.